Maastricht, de grote markt op vrijdag

Samen met mijn dochter maakte ik dus een klein reisje door Noord-Brabant en Limburg, hoewel eigenlijk gingen we in Limburg alleen naar Sittard en Maastricht. Maastricht voor de vrijdagsmarkt, waar volgens lieve mij-bekende naaivriendinnen leuke stofjes te koop moeten zijn. Daar wilde ik dus graag naartoe.

Overnachten in Maastricht werd wel een dingetje, een heel duur dingetje, want a. wij waren laat met boeken en b. door een optreden van een welbekende dirigent/violist op het Vrijthof s avonds waren de prijzen torenhoog van kamers die nog over waren. Dus werd het Sittard...waarom? Nou ja, daar waren nog kamers vrij betaalbaar. En hoe goedkoper de kamer, des te meer budget was er over voor de stoffenmarkt of zoiets.

Enfin, ik mag jullie dit niet onthouden, in Sittard vind je een fantastisch mooi hotel in een vroeger nonnenklooster, een fantastisch oud pand, mooi modern ingericht, met heerlijk ontbijtbuffet en ook fijn, een eigen met hek afgeschermd parkeergedeelte in de ondergrondse garage van waaruit je zo de kelder van het klooster inloopt. Vanuit de entree van het hotel loop je de binnenstad in naar de mooie winkels en naar het grote plein met heerlijke terrasjes in zo'n en schaduw. We hadden een goeie nachtrust en konden na het heerlijke gezonde ontbijtje 's ochtends meteen door in een koele auto, hup richting Maastricht. Na bijna een kwartiertje rijden van hotel tot ons doel kwamen we bij de P&R Noord. Hier kun je gratis parkeren zolang je wilt en stap je op bus 10 naar het centrum. Nog geen 10 minuten later stonden we al bij de leuke winkeltjes en liepen we door naar de vrijdagsmarkt. Er wordt gezegd dat er 400 kramen staan en dat veel burgers uit Duitsland en België er ook komen shoppen en dat klopt ook wel. De kramen hebben we niet geteld, maar Belgen en Duitsers waren er genoeg en natuurlijk dagjesmensen waarvan een groot aantal voor de dirigent/violist kwamen.

Enfin wij de stoffenmarkt op en ja er zijn heel veel kramen maar helaas viel het aanbod ons een beetje tegen. Misschien omdat het het einde van de zomerstofjesperiode is, misschien omdat we dag ervoor al wat mooie stoffenwinkels hebben bezocht; ik weet het niet, maar we hadden beiden geen wow-gevoel. We scoorden wel wat goedkope aanbiedingen en ik  één najaarsstofje, en daarna doken wij een grote winkel van de beroemde keten HenM (voor insider Theo: Henk dus...) in. 

In de middag terug naar de P&R Noord, en ja mijn auto stond er nog met inhoud en al en toen doken wij de files in richting Rotterdam, huiswaarts voor mijn dochter en die avond ook voor mij.

 

Maar goed, nog even over de Stoffenkraam op de markt: misschien ligt het aan onze smaak, misschien waren we er op het foute moment....er zijn echt veel kramen en de prijzen zijn redelijk tot zeer goedkoop. Dus als je in de buurt bent of komt van Maastricht, ik raad je aan om op vrijdag de markt te bewandelen en kom je met de auto: er zijn meer P&R' s van waaruit je goedkoop de stad in kunt.

(Sorry ik was vandaag in mijn lange-versie-schrijf-mood)

Over de hoofden heen kijken...

Stofjes van de markt