De voorjaar LMV komt eraan....spannend hoe de modellen in het echt zullen zijn...

De La Maison Victor....

De La Maison Victor,  ook wel de LMV genoemd, komt er weer aan. Het is een Belgisch blad met soms nogal basic modellen, maar wel met een fantastische pasvorm. Soms trendy, ze waren een van de eerste met een culotte, de broekrok , maar altijd goed bruikbare modellen. Ook voor mannen en kinderen en niet te vergeten breiwerk. 

Sinds begin 2014 wordt dit blad uitgegeven en vóór het allereerste nummer winter 2013/2014 worden al enorme bedragen neergeteld door verzamelaars. 

Het werkblad heeft duidelijke tekeningen bij de werkbeschrijving, alleen is het soms onhandig dat de patronen zelf op meerdere bladen getekend staan.

Zodra de nieuwe LMV er is, zal ik hier een foto plaatsen.

 

Milliblu's

De Milliblu's is een fijn tijdschrift voor beginnende naaisters. Het blad zag ik laatst ook genaamd Pret-a-porter. Zal wel deels Franstalig zijn. Ooo ik heb het nu pas door, ik heb de Duitstalige versie in handen....bitter Schön.

Afijn, leuke basispatronen met net wat andere twists zoals het gebruik van een douchegordijnring voor een rokje....wel heel gaaf modelletje!

Vandaag was ik bij Hollands Stoffenhuis in Katwijk aan zee, en daar hebben ze een grote collectie van de stoffen uit dit blad. Altijd handig. Het bordeaurode ribfluweel van rokje Emely, nr 19 (met douchegordijnring, ook gezien bij deze stoffenwinkel) is prachtig, maar het motief net even te groot voor mij. Dat maakt me plomp en ja dat wil ik natuurlijk niet. Wel een goede reden om begin oktober naar het Stoffenspektakel te gaan....

#Milliblu's 

#Hollandsstoffenhuis

Rokje Emely (nr 19) uit de Milliblu's.

Burda september 2019

Dit Burda nummer krijgt van mij een dikke 🔟!!! Zoveel mooie modellen, retro en tijdloos, praktisch, zeer draagbaar.....ik kan nog wel even doorgaan, maar dat doe ik niet...ik wil aan de slag.

#Burda

 

 

 

jurkje wow en die laarzen🤩🤩

Een prachtig mantelpakje.

Knipmode september 2019 viel vandaag in de brievenbus...

Er zijn een aantal bekende naaitijdschriften (en brei- en hobby-) waar ik graag in neuzel en als je goed zoekt op het internet kom je ruim voordat het in de Nederlandse en Belgische winkels ligt al een mooie inhoudsopgave tegen. Dat maakt bij mij het verlangen naar dat mooie blad alleen maar groter. En dan is er niets zo erg als nog weken moeten wachten totdat het blad verkrijgbaar is. O toch wel, het is afschuwelijk als blijkt dat een blad hier helemaal niet te koop is...dat is pas erg!

Ik zal per magazine ook aangeven waar het meestal te vinden is. Fijn toch?

 

Wees wel gewaarschuwd: er zijn zoveel mooie magazines. Zorg voor voldoende opbergruimte!

Patrones

Er zijn twee soorten Patrones en ja, zo schrijf ik het goed. Het is een Spaanstalig blad. Er is de "gewone" Patrones en de "extra Patrones". De eerste is een maandelijkse uitgave. De tweede heeft vaak een thema als " makkelijk te maken",  "combinaties" of "feestkleding". De gewone Patrones is vaak maanden later verkrijgbaar bij de Bruna of Primera onder de Duitstalige en nóg  later onder de Nederlandstalige naam. Het vervelende hiervan is dat ze vaak niet als Patrones te herkennen zijn omdat op de kaft een andere foto prijst dan op de originele Spaanstalige.

Anyway, vandaag heb ik het over dat mooie Spaanse blad. Vaak staan er nagemaakte modellen in van grote en kleinere designjurken. Erg mooi en zeer geraffineerd!

De maten moet je wel goed vergelijken met de maatstaven, ze komen niet overeen met de Hollandse vrouwenmaten, maar met de Spaanse slanke-den-figuurtjes.

https://rukodeli-irina.blogspot.com/2018/10/patrones-390-30092018.html?m=1

 

Als je deze link kopieert kom je op de voorpagina van een Russische dame die ,verdorie, iedere keer het blad veel eerder heeft weten te bemachtigen dan ik . Ze maakt een heel mooi foto-overzicht van de inhoud zodat goed te zien is of er iets leuks voor je instaat.

Onderaan haar pagina kun je via de roze pijlen naar links (nieuwe nummer) of rechts (ouder nummer) bladeren. Altijd weer een verrassing om te zien of het nieuwe blad al in aantocht is.

 

Een week of meer later zijn de gewone en de extra Patrones te bestellen bij www.naaipatronen.nl . Als je verzendkosten wilt beperken: de "extra uitgave" komt meestal anderhalve week na de "gewone uitgave" uit. 

 

Ik zou wel een abonnement willen maar tot op heden is verzending alleen mogelijk in Spanje. Misschien moet ik het toch eens via een mailtje proberen. Zou ik het blad dan eerder krijgen dan Irina?

Een naaivriendin van mij bespreekt het blad ook op haar blog, in het Engels.

Zie: https://calcedoniasewing.blogspot.com/2018/10/patrones-magazine-390.html?m=1 .

Patrones Extra nr 65

Burda

Ik vertel hier later wat meer over...

Wie alvast benieuwd is naar het januari 2019 nummer (wat ws eind december verschijnt), hierbij alvast de link naar een leuk filmje met de modellen.

 

https://youtu.be/vE_8kWV9is4

Burda september 2019 komt er al aan...en hij is zo leuk!

https://youtu.be/G57TpJZx-Is

Knipmode

 

Hoe lang ben ik geabonneerd op de Knip? Ik zou het niet weten.... ik ben er mee opgegroeid, mijn moeder had hem al voordat ik abonnee werd, ongeveer vanaf  m'n 20e tot en met nu; en 1 jaartje ergens tussen 30 en 40 heb ik gemist (dan kocht ik wel de leuke nummers -dus eigenlijk bijna alles- los).Toen mijn kinderen nog klein waren - jeetje dat is ook al meer dan 2 decennia geleden-  had ik ook de Knippie, het blad voor kinderkleding. Dat kwam een paar keer per jaar uit.

De Knips heb ik niet allemaal bewaard, maar de Knippies natuurlijk wel. Wie weet word ik ooit nog oma.....

Maar goed, terug naar de Knip, oftewel Knipmode. Dit jaar bestaat Knipmode 50 jaar en dat wordt gevierd met een jubileumnummer - het aprilnummer. Een extra dik naaiblad, met extra patronen en ook leuke modellen gebaseerd topmodellen uit de beginperiode van Knip.

Knipmode is een typisch Nederlands blad, hoewel het nu ook in het Duits verschijnt onder de naam Fashion Style. De patronen zijn op de Nederlandse maten gebaseerd, met een lichaamslengte van 1.72 m en een buste maat B. Gelukkig kan ik de patronen zelf aanpassen want soms past een jurk me wel en dan een rok uit hetzelfde blad in dezelfde maat weer niet en ik heb ook geen B.... 

Hoe dit zo kan? Geen idee, verschillende patroontekenaars en geen standaard bij Knipmode?

Het blad verschijnt iedere maand, maar het is wel apart: het valt een maand eerder bij de abonnees in de brievenbus. Het februari-nummer verschijnt in januari, het maart-nummer in februari enz. Een paar dagen nadat de abonnees het in huis hebben, verschijnt de Knipmode in de winkels.

Hup, terug naar de patronen....Soms vind ik de patronen in Knip maar zo-zo, maar een jaartje later kan ik er dan toch wat mee. Soms vind ik ze fantastisch en wil ik er meteen mee aan de slag, maar dan moet ik eerst nog wat anders afmaken, zul je altijd zien....

Knipmode heeft ook een Facebook pagina, waar de klanten kunnen reageren op het blad. De Knip reageert hierop door dingen anders aan te pakken in het blad. Zo zijn bijvoorbeeld modellen steeds vaker in maat 46 te bewonderen in plaats van de standaard maat 36. Heel goed Knip!!

#Knipmode

 

Opmerkingen

10.05.2020 08:09

Jolanda Bosch

Ik ben op zoek naar het tijdschrift pret a porter 2018 4 special edition kun je me vertellen waar ik het kan krijgen.

28.11.2018 20:14

Camelia

Leuk geschreven , Monique! Zoals je weet , ik heb een abo maar zelfs dan heb ik het meestal later dan die blogster uit Rusland...