Tessuti in Den Haag/Burda-stofjes.

Vroeger was hier de Boerenbonthal. Nu heet het deftig Tessuti en dat belooft dus prachtige stoffen....of niet?

Ik moest vanmiddag naar de tandarts in Den Haag en ik had op het internet ontdekt dat hier redelijk dichtbij een winkel gevestigd is die originele Burda-stoffen verkoopt. Op de website had ik al veel moois gezien, maar voor die prijzen wil ik toch wel even de stof in het echt zien én  vooral ook even voelen. Voelen of er rek inzit, of het zwaardere stof is geschikt voor wat ik ervan wil maken en of de stof misschien erg kreukt, dus er moet ook in de stof geknepen worden.

De Papestraat  waar de winkel Tessuti gevestigd is, is promenadegebied voor voetgangers. Ik hou niet zo van stille donkere parkeergarages, maar gelukkig zag ik een vrij plekje om te parkeren buiten op de Prinsessewal, pal naast de Paleistuinen (die trouwens ook de moeite van het bekijken waard zijn als je toch in de Hofstad bent..., maar dat doe ik wel een andere keer). Na 5 minuten lopen langs trendy lunchzaakjes, galerie en andere mooie winkels kwam ik bij de Papestraat en net om de hoek op nummer 29 vind ik Tessuti, dé Burda-stoffen-winkel.

Bij binnenkomst worden mijn ogen direct naar het vak met Burda-stoffen getrokken en begint mijn voel-, streel- en knijpactie. Jeetje wat een prachtige kwaliteitstoffen!

Ik had op internet ooit een Duitse website (Alfatex.de) gevonden, zij verkopen ook Burda-stoffen online.

In de Burda van april 2019 staat een blouse van prachtige witte stof met blauwe ginko-blaadjes erop gedrukt. Je raadt het al, toen ik het op de webwinkel zag.., 2 dagen later verscheen de Duitse Burda aldaar en was deze stof al uitverkocht. Hoe dan ook,  Duitsland is zó ver weg en hier liggen ze dan in de winkel en mijn oog ziet de ginkoblaadjes-stof. Jippie. De prijzen zijn hetzelfde als bij de webwinkel in Duitsland. Alleen zijn bij Tessuti de stoffen van het februari nummer van Burda al afgeprijsd. Kijk, dat is toch erg fijn! 

Ik begreep alleen wel van de aardige (Italiaanse?) verkoper dat zij van iedere Burda stof maar 6 meter inkopen, dus wacht niet te lang als je heel graag iets wilt hebben. Ook zei hij dat deze stoffen al voorgewassen zijn voordat ze op de rol in de winkel terecht komen. Ik hoop het, maar ik ga toch vóór het knippen mijn ginko-stofje wassen. Ik moet er toch niet aan denken, ik heb het laatste metertje van de rol, wat als mijn bloesje na het wassen te klein is geworden?

Afijn, de ginko-stof is nu op. SORRY.....Maar er zijn veel meer mooie stoffen in de winkel. Ook stoffen voor gordijnen en meubileren, er is een koopjeskelder met diverse stofjes en er zijn veel knoopjes, een hele wand vól op de eerste etage.

Mocht je in Den Haag centrum komen, ga dan even kijken bij Tessuti en zoek je iets speciaals uit de Burda, kijk op tijd op de website. 

Tessuti heeft ook een webwinkel: stoffenenzo.nl. Hier kun je ook de Burda stoffen vinden.

#Tessuti #stoffenenzo #Burda

De Burda-stoffen

De Burda-stoffen

Knoopjes op de 1e etage

Knoopjes op de 1e etage

Prachtige bandjes..

Prachtige bandjes..

Hét  ginko-stofje.

Hét ginko-stofje.

Meest recente reacties

23.09 | 13:57

beste,hoeveel tijdschriften van diana mode heeft u te koop,en welke nummers.
GRT Rita

02.11 | 14:38

ik hen naaimachine motor is vebrandt
MERRITT ITALI MOTOR 80 W

10.05 | 08:09

Ik ben op zoek naar het tijdschrift pret a porter 2018 4 special edition kun je me vertellen waar ik het kan krijgen.

25.10 | 13:44

Irenes stoffen is jammer genoeg gesloten.

Deel deze pagina