Stofjes in Katwijk en Noordwijk

HollandStoffenHuis in Katwijk.

Woensdag reed ik na Wassenaar noordwaarts richting Katwijk. Daar, aan een klein binnenhaventje vindt je HollandStoffenHuis. Ik ben er ooit één keer eerder geweest, een paar jaar geleden toen ik rode stof nodig had én wel liefst dezelfde dag nog.

Binnen in de gezellige winkel stap je tussen de bollen wol, kantjes, bandjes en fournituren naar de grote tafels en kastenwanden vol rollen stof. Je kunt hier niet weggaan zonder te slagen, zoveel mooie goedgeprijsde stoffen liggen naast duurdere stoffen van onder andere A la Ville met prachtige printen. Ook kinderstofjes, vilt en een grote collectie van Stenzo. Je kunt hier nog echte pareltjes tussen vinden.

 

En als je dan toch in Katwijk bent kun je heerlijk koffie drinken of een hapje eten (mmm pannenkoek) bij een van de leuke zaakjes naast de stoffenwinkel en nog even de omgeving rond de haven verkennen. Helaas had ik er geen tijd voor. Ik wilde nog door naar Noordwijk.

Parkeren kan vlak voor de winkel, wel betaald (iets terugrijden is gratis parkeren mogelijk).

En mocht je geen tijd hebben om naar Katwijk te rijden...er is ook een HollandStoffenHuis in Leiden! 

En van de zeer vriendelijke verkoopster begreep ik dat zij ook deelnemen aan de Stoffenbeurs.

 

Van dit stofje, maar dan in blauw,  heb ik een   heerlijk truitje genaaid.

Van dit stofje, maar dan in blauw, heb ik een heerlijk truitje genaaid.

Een mooie zomerscuba.

Een mooie zomerscuba.

Wil je meer informatie, kijk even op de website: www.hollandstoffenhuis.nl .

Hier vindt je ook de adressen van de winkels in Katwijk en Leiden. 

Mijn aankopen in Katwijk: alsof ik nog niet genoeg stof heb om mee te naaien....links een mooie kwaliteit streeptricot voor een polojurkje, midden een tricot met sneakers voor een korte broek en rechts een soepele crèpe voor een heerlijke zomerbroek.

De tricotstof van Stenzo met sneakers heb ik eerder op een webwinkel gevonden in grijs met roze en grijs met blauwe stappers, maar bij HollandStoffenhuis zijn er meer tinten van deze gave stof. Ook voor volwassenen geschikt vind ik.

Con-tex Stoffen in Noordwijk.

Toen ik mijn route door de bollenvelden aan het bepalen was woensdagochtend, zag ik toevallig dat er ook nog een stoffenwinkel in Noordwijk is, en wel in de statige Voorstraat.

Volgens de website van  Con-tex komen hier stylisten, modeontwerpers en andere professionals voor hun prachtige stoffen, oa voor Franse en Italiaanse haute couture stofjes.

Wat had ik dan te zoeken in deze zaak? Wel, ik zou toch door Noordwijk rijden om weer naar de A44 ri Amsterdam te komen, dus hup de stoute schoenen aangetrokken en gewoon gaan kijken dacht ik dus.

Ooit ben ik in Parijs bij Chanel, Dior en andere voor mij veel te dure winkelsnaar binnen gestapt, dus dit zou ik ook moeten durven, ook al was ik dan nu alleen op pad.

Voila, ik kom in Noordwijk (lang leve de TomTom) en kan mijn autootje voor de deur parkeren. Ik doe de winkeldeur open en wie begroet mij druk blaffend? Het is Romero, naar wat ik van het bazinnetje hoorde, een in Spanje geadopteerd hondje. Mijn hart is meteen gestolen. Ik hou van Noordwijk (en kleine Romero).

 

Als je de foto vergroot, zie je het mooie imprime motiefje van deze prachtige katoen-polyester.

Als je de foto vergroot, zie je het mooie imprime motiefje van deze prachtige katoen-polyester.

Maar ik kom natuurlijk om de prachtige collectie stofjes te bewonderen. Want kopen zou mijn budget vast te boven gaan.

De ontzettend lieve winkeleigenaresse en tevens baasje van R laat mij heerlijk snuffelen tussen de stofjes. Ik mag ook foto's maken. En tussen alle zijden stoffen en prachtige zomerbloemen valt mijn oog in ene op een fantastisch stofje....zo eentje van: owee als je deze niet koopt krijg je spijt, wil je terug en is het natuurlijk uitverkocht....hebben jullie dat weleens meegemaakt? Ik wel, dus ik heb moeite geen gehoor te geven aan dat stemmetje in mijn oor.

Ook mooi he?

Ook mooi he?

Geweven Chanel-ruiten

Geweven Chanel-ruiten

Voor openingstijden en andere informatie kijk op de website www.contex-stoffen.nl.

En let op: in de winkel kan alléén contant betaald worden. Gelukkig zit er aan de overkant om de hoek van de straat een bank met pinautomaat.

En wees niet bang voor Romero, hij heeft in Spanje vast iets ellendigs mee gemaakt, hij houdt niet van mannen, maar voor hen  staat een tafeltje met krant vlak bij de voordeur klaar.

Ik bedenk me net: hoe moet dit dan met mannen die een mooie lap stof komen uitzoeken?

Opmerkingen

07.05.2018 20:09

Maria Schraven

Leuk verslag weer Mo. Zeker adresjes om te onthouden

07.05.2018 19:39

Karen (baking soda)

Ah! Van die zomerscuba heb ik een jurkje gemaakt (mooi op tijd klaar voor bevrijdingsdag😉)

Meest recente reacties

23.09 | 13:57

beste,hoeveel tijdschriften van diana mode heeft u te koop,en welke nummers.
GRT Rita

02.11 | 14:38

ik hen naaimachine motor is vebrandt
MERRITT ITALI MOTOR 80 W

10.05 | 08:09

Ik ben op zoek naar het tijdschrift pret a porter 2018 4 special edition kun je me vertellen waar ik het kan krijgen.

25.10 | 13:44

Irenes stoffen is jammer genoeg gesloten.

Deel deze pagina